Reformierakond toetab 22.septembri muutmist mälestuspäevaks

Uudis
|
08.02.2006

Reformierakonna fraktsioon soovib 22.septembri kuulutamist okupatsioonikannatuste mälestuspäevaks. Pühade ja tähtpäevade seaduse muutmise eelnõu, mis selle seadustab, esitati Riigikogu menetlusse.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Rein Aidma sõnul on päeval, mil nõukogude okupatsiooniarmee vallutas Tallinna kohane meenutada kõiki neid kannatusi, mida eesti rahvale on toonud meie kodumaa anastamine mistahes võõrvallutajate poolt läbi ajaloo. „Peame ajalugu meeles pidama, et kannatused ei korduks,” lausus Aidma.Reformierakonna fraktsioon jagab valitsuskoalitsiooni seisukohta, et 22.septembrit ei peaks kuulutamine leinapäevaks vaid mälestuspäevaks. „Eestis on juba kaks leinapäeva – 25.märts ja 14.juuni. Usun, et 22.septembril on lisaks möödunud meenutamisele mõistlik vaadata tulevikku. See on parimaks tagatiseks, et Eesti jääks igavesti vabaks riigiks,” lausus Aidma.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt