Reformierakond on viimasel kolmel kümnendil kandnud kõikidest Eesti erakondadest kõige enam valitsusvastutust. Võime uhkusega öelda, et iseseisvuse taastanud Eesti on paljuski Reformierakonna nägu. Nii mõnigi tänaseks Eesti inimestele iseenesestmõistetav, teistes riikides kadedust ja imetlust tekitav seadus või otsus on olnud kunagi valik, mille nimel on peetud tuliseid vaidlusi ja mis mõne teise poliitilise jõu eestvedamisel oleks lahendatud hoopis teistmoodi.

2024/2025. õppeaastast läksid kõik koolid Reformierakonna eestvedamisel üle eestikeelsele haridusele!

Täname kõiki oma koalitsioonipartnereid, kes on pidanud eestikeelsele haridusele üleminekut vajalikuks ja võimalikuks.

Eestikeelsele haridusele ülemineku kronoloogia

2017 Reformierakond tutvustas Tallinna valimisprogrammis ettepanekut, et kogu haridussüsteem alates lasteaiast võiks olla eestikeelne. Sellega käivitasime ka eestikeelsele haridusele ülemineku debati.

Reform Eesti kool 1080x1080px

2021 tegi Reformierakond arupärimise Tallinna linnavalitsusele Tallinna koolidele eesti keele õppeks eraldatud raha kasutamisest, hoidmaks eestikeelsele haridusele üleminekul silma peal ka opositsioonis olles.

2021 Reformierakonna haridusminister Liina Kersna eestvedamisel ja ekspertide toel koostati pikaajaline eestikeelsele haridusele ülemineku tegevuskava, mille tegevusi viiakse nüüd ellu.

17.10.2022 algatas Kaja Kallase valitsus põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning teiste seaduste muutmise seaduse 722 SE ehk eestikeelsele õppele ülemineku. Riigikogu võttis selle vastu 12.12.2022.

1.09.2024 Kõik Eesti lasteaiad, 1. ja 4. klassid alustasid õpet eesti keeles.

2030 Kõik lapsed õpivad Eestis eesti keeles.

Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt