Reformierakond alustas üle-eestilist kindelolekutuuri

Uudis
|
05.03.2024

Reformierakond alustas üle-eestilist kindelolekutuuri “Julgeolek on kindel olek”, mille eesmärk on arutada inimestega erinevates Eesti paikades julgeoleku kindlustamise üle.

“Keerulises julgeolekuolukorras peame pidevalt mõtlema, kuidas tagada Eesti riigi julgeolek ning hoida ka heitlikel aegadel meie inimeste kindlustunnet. Ühelt poolt oleme riigina oma julgeoleku kindlustamiseks palju teinud. Näiteks investeerime nii sel kui järgmistel aastatel vähemalt kolm protsenti oma sisemajanduse kogutoodangust riigikaitsesse. Sügisel algab üleminek eestikeelsele haridusele. Aga me pole kaugeltki lõpetanud. Kindelolekutuuri mõte ongi koos Eesti inimestega arutada, mida saame veel teha, et end Eestimaal kindlalt tunda,” selgitas Reformierakonna peasekretär Timo Suslov.

Suslov märkis, et märtsist maini toimuvad üle Eesti avalikud kohtumised, kus julgeoleku kindlustamisega seonduva üle arutatakse. Seejuures rõhutas ta, et lisaks sõjalisele julgeolekule hõlmavad arutluse alla tulevad teemad ka majandus-, kliima-, kultuuri- ja haridusjulgeolekut ning elanikkonnakaitset.

“Esimene kindelolekutuuri kohtumine toimus 5. märtsi õhtul kell 17:30 Võru Toidukeskuses (L. Koidula 7), kus astuvad üles endine Kaitseliidu ülem ja praegune Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Meelis Kiili ning kriisiekspert ja Riigikogu liige Mati Raidma. Tuleb kindlasti põnev arutelu Võru linnavolikogu esimehe Anti Haugase juhtimisel. Kutsun kõiki huvilisi osalema ja kaasa rääkima,” ütles Suslov.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt