Reformierakonna parlamendisaadikud külastavad Ida-Virumaad

Uudis
|
29.11.2023

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni majandus-, kliima- ja haridustöörühma liikmed külastavad täna ja homme Ida-Virumaad. Visiidi peateemadeks on majandus, energeetika ning eestikeelsele haridusele üleminek. 

„Ida-Virumaa ettevõtlus on muutuses ja seal tegutseb palju innovaatilisi ettevõtteid. Üks piirkonna tugevustest on kindlasti tööstuskompetents. Kohtume erinevate ettevõtetega, et paremini mõista, mis on Ida-Virumaal tegutsemise võimalused ja väljakutsed ning mida saaks veel teha sealse ettevõtluse elavdamiseks,“ ütles Reformierakonna fraktsiooni majandustöörühma juht Andres Sutt.

Sutt tõi välja, et täna külastavad Reformierakonna saadikud Kiviõli Keemiatööstust ning Ragn-Sellsi, mis muuhulgas uurib põlevkivituha väärindamise ja ringlusse suunamise võimalusi. Samuti kohtutakse Ida-Viru Turismiklastri esindajatega, külastatakse Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledžit, kus toimub ka ümarlaud energeetikutega, ning kood/Jõhvi programmeerimiskooli.

Neljapäeval külastavad majanduse ja kliima töörühma liikmed Sillamäe sadamat, NPM Silmeti tehast ning kohtuvad Töötukassa, Ida-Viru Investeeringute Agentuuri ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esindajatega.

Reformierakonna hariduse töörühm külastab 29.-30. novembril Ida-Virumaa haridusasutusi, eesmärgiga tutvuda eestikeelsele haridusele ülemineku edusammude ja väljakutsetega nii alus-, üld-, kutse- kui ka kõrghariduses.

“Töögrupile pakuvad huvi nii õpetajate kvalifikatsiooni ja keeleoskuse tagamine kui ka õpilaste edasijõudmine. Kuna esimesena, juba 2024. aastal lähevad eestikeelsele õppele üle lasteaiad, siis on just alushariduses toimuv erilise tähelepanu all ja töögrupp ootab huviga kohtumist Jõhvi lasteaedadega. Kavas on külastada Kiviõli 1. Keskkooli, Kohtla-Järve Gümnaasiumi, Narva Gümnaasiumi, Kohtla-Järve Taltechi Virumaa kolledžit, Kood Jõhvit, TÜ Narva Kolledžit, Sillamäe Kutsehariduskeskust ja mitmes majas laiali paiknevat asutust Jõhvi lasteaiad,” sõnas haridustöörühma juht Margit Sutrop.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt