Palju õnne sünnipäevaks, Eesti Vabariik!

Viimane aasta pole meie 104-aastases ajaloos olnud küll üks lihtsamaid, aga tagasi vaadates oleme teinud palju otsuseid, mis hoiavad meie Eesti vaba ja ägedana – just sellisena nagu me oma lastele ja lastelastele tahame teda üle anda.

Siin väike ülevaade, millega Reformierakonna juhitud valitsus on hakkama saanud ja millised on meie prioriteedid sel aastal:

  • Eesti kaitsmiseks eraldasime kaitsekuludeks rekordilise summa – 750 miljonit eurot. Sellele lisaks tõime varasemaks täiendava 380 miljoni euro väärtuses kulutusi, et keerulises julgeolekuolukorras oma riiki kindlamalt hoida.
  • Seadsime sisse varasemast palju tihedamad suhted oma liitlastega. Peaminister Kaja Kallase juhtimisel viisime Eesti sõnumi nii suurriikide juhtideni kui maailma meediasse ja aitasime meiega samamoodi mõtlevatel riikidel ühtset joont hoida.
  • Kiirendasime idapiiri väljaehitamist, selleks eraldasime täiendavad 22,5 miljonit eurot.
  • Esimese valitsusena panime kokku eestikeelse hariduse tegevuskava ja eraldasime eestikeelsele haridusele üleminekuks ka esimesed 8 miljonit eurot. Võtsime vastu eesti keele arengukava, mille järgi aastal 2035 on valdav osa Eestis antavast haridusest eestikeelne.
  • Pidasime kinni lubadusest, et teadus-arendustegevusele eraldatakse riigieelarvest vähemalt 1% SKTst.
  • Tervemõistuslike piirangute ja ettevõtjasõbraliku poliitika toel kasvas Eesti majandus kiiremini, kui peaaegu üheski teises riigis Euroopas. Alustasime tulumaksusüsteemi korrastamist, muutes 2023. aastast keskmise pensioni tulumaksuvabaks. Ühtlasi jätkame pingutusi, et tuua tagasi lihtne, õiglane ja ühetaoline tulumaksusüsteem.
  • Aitasime inimestel ja ettevõtetel toime tulla šokeerivalt kiiresti tõusnud energiahindadega, eraldades leevenduspaketi raames kokku 320 miljonit eurot. Samal ajal astusime samme, et sarnane kriis aasta, kahe ja kümne pärast ei korduks, toetades taastuvenergia ja energiasäästu meetmete kiiremat kasutuselevõtmist.
  • Võitluses koroonakriisiga oleme hoidnud riigi nii avatuna kui võimalik, kehtestades piiranguid vaid selleks, et meie haiglasüsteemi toimimas hoida. Erilist tähelepanu pöörame koolide avatuna hoidmisele, et meie laste haridus ja vaimne tervis võimalikult vähe kannataks.

Vaata Kaja Kallase aastapäevatervitust


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt