Erkki Keldo: riigikogus käib võitlus kahe täiesti erineva Eesti eest

Uudis
|
07.04.2024

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Erkki Keldo ütles erakonna üldkogul peetud kõnes, et riigikogust on saanud koht, kus käib võitlus kahe täiesti erineva Eesti eest.

“Oleme olnud töökad ja ehitanud enam kui 30 aasta jooksul siia Euroopa paremasse ülanurka muljetavaldava kindluse, mida teistele eeskujuks tuua. Kindluse, kus igaühel on võimalus omandada hea haridus, ennast teostada, luua kodu ja tunda end turvaliselt. Aga me ei tunneks ennast täna pooltki nii kindlana, kui me oleks üksi ja liitlasteta,” lausus Keldo.

Tema sõnul soovib Reformierakond jätkata seda teed, mida oleme iseseisvuse taastamisest alates üheskoos käinud. “Seisame avatud, sõbraliku, eduka ja lääneliku Eesti eest. Tahame, et Eesti oleks hea partner ning eeskuju meie sõpradele ja liitlastele.”

Viimasel ajal riigikogus Reformierakonna eestvõttel tehtud otsustest tõi ta esile, et 2025. aastast taastub Eestile edu toonud lihtne ja ühetaoline maksusüsteem, mis jätab inimestele rohkem enda teenitud raha kätte, kuni 1362 eurot aastas.

“Lisaks töötame selle nimel, et aastaks 2030 toodaksime kogu Eesti tarbitava energia taastuvallikatest. Väiksem keskkonnajalajälg annab Eesti riigile konkurentsieelise ning suurendab tulevikus majanduse lisandväärtust. Viime ellu eestikeelsele haridusele ülemineku. Suurendasime kaitsekulutusi rohkem kui 3 protsendini meie sisemajanduse kogutoodangust. Tänu sellele saame viia oma kaitsevõime uuele tasemele. Seda loetelu võiks veel pikalt jätkata,” rääkis Reformierakonna fraktsiooni juht.

“Kuid riigikogus on teisel pool esindatud ka seltskond, kes tahab minna sootuks teistsugust teed. Kes tahavad meid jätta üksi, ilma liitlasteta, ja kelle meelest peaksime ujuma vastuvoolu selle suunaga, kuhu maailm liigub. Seltskond, kes arvab, et eestikeelsele haridusele üleminek on ebameeldiv areng, mida tuleb iga hinna eest venitada ja takistada,” märkis ta.

Keldo tõi välja, et ajal, mil Eesti seisab selle eest, et Euroopa jätkaks kindlalt Ukraina toetamist kuni nende võiduni, takistavad EKRE saadikud riigikogus jätkuvalt eelnõud, mille vastu võtmisel saaksime kasutada Venemaa isikute konfiskeeritud vara Ukraina aitamiseks.

Keldo lubas, et Reformierakonna fraktsioon riigikogus seisab vankumatult Eestile edu toonud tõekspidamiste ja väärtuste eest.

Erkki Keldo kõne tänasel Reformierakonna üldkogul on täispikkuses leitav SIIT >>


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt