Jevgeni Krištafovitš: siin pole teil Moskva, kus sõja mainimine on keelatud

Poleks paha, kui Julianna Jurtšenko vahel meenutaks, et Lasnamäe pole Moskva. See on Venemaa, kus keskerakondlaste sõsarpartei keelab sõja igasuguse mainimise, et elanikel ei tekiks ebamugavaid küsimusi, kuid meil siin, vabas maailmas, on kasulik iga minut meeles pidada, et Venemaa pommitab rahumeelseid linnu meile väga lähedal.

Mariupoli või Harkivi magalarajoonid ei erine Lasnamäe omadest. Ja elumaja Kiievis, mille Vene rakett kaks päeva tagasi täielikult hävitas, nägi välja, nagu samasugune kõrge kortermaja Koorti tänaval. Ja see põrgu on kestnud juba kaks aastat, alates 24. veebruarist 2022.

Kui kaastundetu ja elementaarse viisakuseta peab olema ametnik, et riigis, kus on umbes 70 000 Ukraina põgenikku, selle kurva aastapäeva eel nördinud olla, kuna väidetavalt rikuvad hävitatud linnu kujutavad plakatid meie iseseisvuspäeva!

Teisest küljest ma mõistan, et mida rohkem inimesi teadvustab endale Putini «Vene maailma» ohtu, seda hullemini läheb neil poliitikutel, kes toetasid ja toetavad Kremli agendat.

Seepärast pole ma kindlasti üllatunud, et Lasnamäe vanema arvates «sellised kujutised ei toeta ega avalda positiivset mõju tervisele». Hiljavõitu märkasite! Oma tervise pärast oli vaja muretseda varem, kui keskerakondlased koostööleppele Ühtse Venemaaga alla kirjutasid.

Terroristlik ja inimvihkajalik režiim ei too kunagi kaasa midagi muud peale sõja, pantvangide võtmise ja mõrvade, sealhulgas massimõrvade. Need paar verist eurot, mis saadi koostöö käigus putinistidega, ei olnud väärt õudusunenägu, milleni kõik lõpptulemusena seaduspäraselt jõudis.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt