Harju- ja Raplamaa maakonnaorganisatsioon arutles KOV teemadel

Uudis
|
01.02.2024

Harju- ja Raplamaa maakondliku organisatsiooni 31. jaanuaril toimunud koosolekul andsid piirkonna juhid ülevaate aktuaalsetest teemadest oma piirkondades, seati fookust KOV valimistele valimistumisele, kaasatud olid samuti Harju- ja Raplamaa ringkonnast valitud Riigikogu liikmed.

MKO esimehe Maarja Metstaki eestvedamisel arutati süvitsi KOV tulubaasi muudatuste mõjusid nii tulumaksu eraldise kui ka maamaksu vaatest.

“Hetkel arutelus olevad täiendavad muudatused KOV tulumaksu eraldistele panevad surve alla need suuremad kohalikud omavalitsused, mis tulevad hetkel paremini toime ning vahendeid suunatakse haja-asustuse ebaefektiivsuse katmiseks. Aga just arenevatel kohalikel omavalitsustel on suur surve investeerida näiteks lasteaiakohtade loomisesse või tagada piisav põhitegevuse tulem, et teenindada juba selleks võetud kohustisi,” sõnab Metstak.

Koosolekul lepiti kokku, et Andrus Umboja ja Timo Suslov jätkavad Harjumaa KOVide esindamist tulubaasi säilimise küsimuses. Peasekretär andis samuti ülevaate erakonna igapäevasest tegevusest ning plaanidest juubeliaastal.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt