Kaja Kallas: meid on valitud selleks, et Eesti taas õigele kursile viia

Uudis
|
18.11.2023

Reformierakonna juht Kaja Kallas ütles erakonna üldkogul peetud kõnes, et Eesti vajab erakonda, mis on valmis tegema ära need otsused, mis on paljude aastate jooksul tegemata jäänud ning parandama vigu, mida minevikus on tehtud.

„Eesti probleemid said alguse 2016. aastal, kui Reformierakond saadeti opositsioonipingile jalga puhkama ja riigi rahakotile pääses ligi Jüri Ratase esimene valitsus. Reservid tassiti kiiresti laiali ja kui need otsa said, hakati laenama ning rahvale rääkima muinaslugu „tagastamatutest laenudest“,“ ütles Kaja Kallas.

„2019. aastal tuli võimule EKREIKE ja riigitüüri juurde pääsesid tõelised „majanduskratid“. Elu oli lill, torte jagati kõigile ja „tagastamatuid laene“ võeti juba ka jooksvate kulude katteks. Lisaks sellele sõimati naabrid ja liitlased süsteemse järjekindlusega korralikult läbi, et siis jälle tortide, lõvikonservide ja autojookidega oma saavutusi tähistada,“ meenutas ta.

„Pidu ja pillerkaar kestsid seni, kuni saabus COVID 19. Lisaks sellele tulid sõda Ukrainas ja energiakriis. Kriisid, mida polnud võimalik ette näha, aga mille leevendamiseks ongi mõeldud reservid,“ sõnas Kallas.

Peaministri sõnul alustas Reformierakonna juhitav valitsus riigi rahanduse korrastamist tõsiste sammudega, et peatada Eesti langemine maksejõuetusse. „Usun, et kui suudame praegu riigi rahanduse jälle joone peale saada, on juba aasta-paari pärast nii Eesti majandus kui inimeste heaolu taas korralikul tõusuteel,“ rääkis Reformierakonna juht.

Kaja Kallase kõne on täispikkuses leitav SIIT >>


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt