Erkki Keldo: EKRE jätkab riigikogu tasalülitamist

Uudis
|
09.11.2023

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Erkki Keldo sõnul näitab öö läbi kestnud istung, et EKRE jätkab parlamendi rolli tasalülitamisega. 

„EKRE alustas riigikogu istungi venitamist juba teisipäeval, kui parlament arutas Eesti kaitseväelaste osalemise pikendamist rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel,“ ütles Keldo.

Reformierakonna fraktsiooni esimees rääkis, et EKRE fraktsioon tegi kõikidele välismissioonidel osalemist puudutavale eelnõule tagasi lükkamise ettepaneku ja võttis enne hääletusi 10-minutilise vaheaja.

„Samas ei toetanud ka paljud EKRE saadikud oma fraktsiooni ettepanekut lõpetada Eesti kaitseväelaste osalemine rahvusvahelistel operatsioonidel. See on obstruktsioon, kuhu nüüd on tõmmatud ka riigikaitse, kus seni on valitsenud konsensus,“ sõnas Keldo.

Tema sõnul on pretsedenditu, et üks erakond teeb Eesti julgeolekupoliitika peenrahaks, et välja elada enda valimistulemuse pettumust.

„Kolmapäeva lõunal alanud istung on kestnud terve öö. Kella 2 paiku öösel alustasime EKRE poolt selle aasta riigieelarve muutmise eelnõule esitatud muudatusettepanekute hääletamist. Sisukusega need ei hiilga, kuid kokku on neid 88 ning enne hääletusi on EKRE fraktsioon võtnud 10-minutilise vaheaja,“ kirjeldas ta.

Reformierakonna fraktsiooni esimees tõi välja, et öösel, kui hääletati EKRE ettepanekuid, viibis riigikogu suures saalis enamasti ainult kaks EKRE saadikut. „Oli ka ettepanek, mille poolt ei hääletanud ükski riigikogu liige. Taaskord kinnitab see, et EKRE ei soovi pidada parlamendis sisulist arutelu, vaid nende ainus eesmärk on riigikogu töö takistamine,“ lausus Keldo.

„Parlamendi töö kõikehõlmav takistamine EKRE saadikute poolt ei lase riigikogul täita oma põhiseadusest tulenevaid ülesandeid ega pidada istungitesaalis konstruktiivset arutelu. See on ohuks meie demokraatiale ja julgeolekule,“ lisas ta.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt