Annely Akkermann: e-kaubanduse turg korrastub

Uudis
|
07.11.2023

Riigikogu kiitis heaks käibemaksu- ja maksukorralduse seaduse muudatused, mille eesmärk on piiriüleste käibemaksupettuste avastamine ning seeläbi e-kaubanduse turu korrastamine. 

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Annely Akkermanni sõnul on Eesti e-kaubanduses tegutsevad ettevõtjad neid muudatusi kaua oodanud.

“Piiriülese e-kaubanduse puhul kohaldatakse tarbimise asukohariigi maksustamispõhimõtteid. Liikmesriigid vajasid vahendeid, mis aitavad tuvastada piiriüleses e-kaubanduses tegutsevaid ettevõtjaid, kes ei täida maksukohustust neis riikides, kus nad oma kaupu ja teenuseid müüvad,” ütles Akkermann.

Akkermann tõi välja, et lihtsustub ühendusevälise riigi isiku käibemaksukohustuslasena registreerimine. “Samuti juurutatakse nn ühe akna süsteem, mis võimaldab mitmes riigis kaupu- ja teenuseid müüvatel ettevõtetel esitada käibemaksudeklaratsioon ühesainsas liikmesriigis. Tiheneb koostöö liikmesriikide maksuhaldurite vahel,” rääkis ta.

„Maksupettuste tuvastamiseks hakkab e-kaubanduses makseteenuse pakkujatele kehtima kohustus säilitada piiriüleste maksete andmed makse saajate kohta ja nende andmete kvartaalne edastamine maksuhaldurile,“ selgitas Akkermann ning lisas, et muudatuste tulemusel suureneb tõenäoliselt maksulaekumine, sest käibemaksupettused vähenevad ning korrastub e-kaubanduse turg.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt