Andres Sutt: maksuküüru kaotamine kergendab tööandjate koormat

Uudis
|
17.10.2023

Riigikogu majanduskomisjoni liige Andres Sutt ütles täna parlamendis majanduse olukorrale keskendunud riikliku tähtsusega küsimuse arutelul, et maksuküüru kaotamine vähendab survet tööjõukuludele, sest inimese netopalk tõuseb küüru kaotamise tulemusel.  

„Maksuküüru kaotamise põhjus on väga lihtne – see jätab inimestele rohkem raha kätte. Kõige rohkem võidavad need, kelle palk jääb vahemikku 1200 kuni 2100 eurot kuus. See vähendab ka ettevõtja vaatest survet tööjõukuludele ja aitab seeläbi kaasa konkurentsivõime kasvule,“ lausus Sutt.

Samuti tõi ta välja, et riigikogu poolt kevadel heaks kiidetud maksumuudatused panevad riigirahanduse taas jätkusuutlikule rajale.

„Korras riigirahandus on ettevõtete investeerimiskindluse jaoks tähtis. Kui me ei oleks kevadel maksumuudatusi heaks kiitnud, oleks meie riigivõlg kasvanud järjest suuremaks ning hakanud majandust koormama,“ rääkis Sutt.

Ta lisas, et korras riigirahandus tähendab ühtlasi seda, et intressikulu ei ole väiksem mitte ainult riigile, vaid ka ettevõtjatele ja eraisikutest laenuvõtjatele. „Nii, et tegelikult võidavad riigirahanduse korda tegemisest kõik,“ märkis Sutt.

Investeeringute kohta ütles Sutt, et riigi investeeringutega on Eesti Euroopas endiselt esirinnas. „Näiteks Rail Baltica investeeringud ületavad järgmisel neljal aastal kokku 1,3 miljardit eurot. Tegemist on märkimisväärse summaga, mis kindlasti elavdab ja toetab meie majandust ajal, mil eranõudlus infra- ja ehitusturul on nõrk,“ ütles Sutt.

Samas tõi ta välja, et erasektori investeeringud on püsinud euroala keskmise lähedal. „Tippu jõudmiseks peavad erasektori investeeringud ületama taas euroala keskmist. Kindluse andmine just investeeringute tegemiseks, nii roheinvesteeringutesse kui tulevikutehnoloogiasse, on selle valitsuse prioriteet ja Eesti ühiskonna jõukuse kasvu eeldus.“


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt