Õnne Pillak: lapseootel naised langesid EKRE kiusu ohvriks

Uudis
|
11.10.2023

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Õnne Pillak kirjutas sotsiaalmeedias, et EKRE riigikogu saadikud esitasid mitusada sisutühja muudatusettepanekut eelnõule, mis võimaldaks tööandjal maksta vabatahtlikku haigushüvitist ka rasedale töötajale. 

„Kevadel toetasid kõik riigikogus esindatud erakonnad õiguskantsler Ülle Madise ettepanekut laiendada tööandja vabatahtlikku haigushüvitist lapseootel naistele. Soovisime lahendada ebaõiglase olukorra, kus kõigil teistel töötajatel on see võimalus, aga rasedatel mitte. Nüüd on EKRE seda takistama asunud,“ ütles Pillak.

„Miks? Kas tõesti on nende viha nii suur, et poliitilises võitluses nad enam üldse vahendeid ei vali? Sellise käitumisega ei kiusa nad koalitsioonisaadikuid ega valitsuse liikmeid, vaid meie oma inimesi,“ märkis ta.

Pillaku hinnangul ei peaks keegi võtma enam tõsiselt EKRE poliitikute jutte sellest, kuidas nad soovivad Eesti rahvaarvu tõusule pöörata, sest oma tegudega nad otseselt takistavad suurema kindlustunde pakkumist lapseootel naistele.

„Lapseootel naised väärivad haigeks jäädes samasuguseid võimalusi, nagu kõik teised töötajad. Sestap loodan väga, et EKRE liikmed mõistavad oma eksimust ning lõpetavad seda pakkuva eelnõu vastuvõtmise takistamise riigikogus,“ lausus Pillak.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt