Pärtel-Peeter Pere: vahepealsel ajal pole olnud mingit prügiuputust ja kes väidab vastupidist, tõendagu seda!

Arvamus
|
Pärtel-Peeter Pere
|
20.09.2024

Kui mul oleks euro iga linnavõimult eemale tõrjutud keskerakondlase süüdistuse kohta, saaksin ma peagi Linnahalli ära osta ja selle korda teha.

Asja juurde. Keskerakonna kaks aastakümmet kestnud valitsemisel puudus pealinnal avalike prügikastidega süsteemne ja läbipaistev toimetamine. Nagu saime tööle asununa ka oma silmaga näha. Toon konkreetsed näited:

1. Ühes linnajaos oli leping läbi saanud, uuega ei olnud keegi viitsinud tegeleda.

2. Teises linnajaos olid lepingud kadunud. Lihtsalt kadunud. Juba paari aasta eest – ja keegi ei hakanud tõsiselt vaevuma, et kuhu lepingud kadusid.

3. Kolmandas linnajaos olid postiprügikastid endiselt tänaval.

4. Neljandas linnajaos oli loodud omapärane leping – prügikasti alune maa oli antud üürile.

Kirju, suisa raju värk. Ei pane aga imestama, arvestades Keskerakonnale omast läbipaistmatust ja korruptsiooniskandaalide jada. Isegi prügikastimajandust ei suudetud selle kõrvalt juhtida.

Uus linnavõim lähtub mõttelaadist, et efektiivsus ja süsteemsus käivad käsikäes. Peatselt sõlmitava raamlepinguga tekib linnal üks teenusepakkuja, kelle käest saame tellida uusi, nõuetele vastavaid prügikaste. Läbipaistvate protsessidega ning paindlikult – tellime siis, kui vaja ja sinna, kuhu vaja. Me ei osta prügikaste virnadesse riiulisse ja ei pea neid lademetes tänavale paigaldama Potjomkini küla tegemiseks.

Vahepealsel ajal pole olnud mingit prügiuputust ja kes väidab vastupidist, tõendagu seda.

Suvel aga hange viibis, olen nõus. Eelneva linnavalitsuse ajastust pärisime mittetöötava inforägastiku linnaametite ja linnaosavalitsuste vahel. Harutame seda linnavalitsuses järk-järgult lahti. Suvisel ajal soovisid osad ametnikud ka puhata, mida ei saa kellelegi ette heita. Kuid ometigi – prügiuputust suvel ei tekkinud.

Linnaosadelt küsisime siiski, palju nad igaks juhuks praegu uusi prügikaste vajaksid, kuniks juurdub uus süsteem. Soovisime ennetada võimalikku prügiuputust – Tallinn peab olema kriisikindel. Seetõttu said linnaosavalitsused ostumenetlusega osta prügikaste. Põhja-Tallinn ei pidanud seda vajalikuks, teised linnaosad tellisid igaüks keskmiselt paarteist prügikasti.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt