Reformierakonna fraktsiooni Riigikogus hakkab juhtima Õnne Pillak

Uudis
|
23.07.2024

Riigikogu Reformierakonna fraktsioon valis tänasel koosolekul uueks esimeheks sotsiaalkomisjoni esimehe Õnne Pillaku. Uueks fraktsiooni aseesimeheks valiti Mihkel Lees. Fraktsiooni teise aseesimehena jätkab Liina Kersna.

Õnne Pillak juhtis varasemalt Riigikogu sotsiaalkomisjoni. Ta on olnud pikaaegne Tallinna linnavolikogu liige. Samuti kuulub Pillak Reformierakonna Tallinna piirkonna juhatusse ning on Reformierakonna Nõmme piirkonna esimees.

“Riigikogu suurima fraktsiooni juhtimine, kus on kokku 39 isiksust, on ilmatu suur väljakutse. Ma tean, et see teekond ei saa olema lihtsate killast. Meid ootavad ees keerulised otsused ja palju tööd. Kuid ma mõtlen, et see on hea. Sama hea, kui meeskond, kellega koos pingutame selleks, et Eesti on kindlalt kaitstud riik, kus kõigil on hea elada ja lapsi kasvatada,” sõnas Õnne Pillak.

“Teeme järgmiste aastatega esmajoones kõik, mis vajalik, et Eesti turvalisus oleks tagatud. Et lastega pered, pensionärid, töötavad inimesed, ettevõtjad tunneksid ennast siin kindlalt ja turvaliselt. Selleks on meil vaja suurendada julgeoleku rahastamist. Kehtestame ajaliselt piiritletud julgeolekumaksu. Julgeolekumaksu suuname kasvanud riigikaitse- ja julgeolekuinvesteeringute rahastamiseks. Eesmärk on kasvatada Eesti kaitsetööstus 1 miljardini 2030. aastaks”, lisas Pillak.

Õnne Pillak valiti fraktsiooni juhiks endise fraktsiooni esimehe Erkki Keldo liikumisega majandus- ja tööstusministriks. Kliimaministriks suunduva Yoko Alenderi asemel valiti fraktsiooni asejuhiks Mihkel Lees.

“Riigikogu suurima fraktsiooni juhtimine on suur väljakutse ja väga suur usaldus meie meeskonnalt. Suur aitäh Erkkile, kes meie meeskonda enne mind hoidis ja juhtis ning soovin kogu südamest talle edu uues ametis,” lisas Pillak.

Senise fraktsioonijuhi ja nüüdse majandus- ja töötusministri Erkki Keldo sõnul soovib ta tänada kogu Reformierakonna fraktsiooni ja partnereid hea koostöö eest. „Selle aja sisse mahub kindlasti mitmeid magamata öid parlamendis, võitlust opositsiooni lausobstruktsiooniga. Vaatamata sellele saime koos meeskonna ja partneritega ellu viidud ridamisi Eesti elu muutvaid olulisi otsuseid, näiteks seadustasime maksuküüru kaotamise, mis jätab Eesti inimestele rohkem nende teenitust kätte, algatasime eestikeelsele haridusele ülemineku ja panustasime jõudsalt Ukraina toetamisse ja Eesti riigi enda kaitsekulude kasvu,“ märkis Erkki Keldo.

Valitsuse vahetusega toimuvad muudatused ka Reformierakonna fraktsiooni koosseisus. Ministriteks suunduvad Erkki Keldo, Jürgen Ligi ja Yoko Alender. Nende asendusliikmetena suunduvad parlamenti Madis Timpson, Mart Võrklaev ja Hele Everaus.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt