Reformierakonna parlamendisaadikud külastasid Lääne-Virumaad

Uudis
|
11.10.2024

Riigikogu Reformierakonna saadikud külastasid neljapäeval ja reedel Lääne-Virumaad, et kohtuda piirkonna ettevõtete ja asutustega. Visiidi fookuses olid majanduse konkurentsivõime kasvatamine, investeeringud sisejulgeolekusse ja ettevõtluse edendamine.

Reformierakonna parlamendisaadikud kohtusid Lääne-Viru maakonnavisiidil piirkondlike ettevõtjate ja asutustega, et kuulata ja kaasa võtta nende muresid ja rõõme. Riigikogulased kohtusid maakonna ühe suurima tööandja OG Elektra ASiga, peeti arutelu maakonna turismiklastri esindajatega ning külastati piirkonna suurimat sadamat Kundas. Reedel väisasid saadikud ka Rakvere Maakohust ja Rakvere Haiglat.

Visiidi esimesel päeval külastati Väike-Maarjas asuvat Sisekaitseakadeemia päästekolledžit, et tutvuda harjutusväljakuga, mille arendusse eraldab riik lähiaastatel ligi 15 miljonit eurot.

Lääne-Virumaalt valitud riigikogu liige Katrin Kuusemäe tõi välja, et õppeasutus on oluline kogu Eesti siseturvalisuse arengu vaates. “Tulevaste päästjate ja politseinike treenimiseks on kaasaegsed vahendid ja õppeväljak väga olulised. Järgnevatel aastatel arendab Sisekaitseakadeemia koos Päästeametiga Väike-Maarjas paiknevat harjutusväljakut pea kaks korda suuremaks – täiendavate investeeringute toel valmivad uued õppeväljakud, alarmsõidukikoolitusteks vajalik autodroom ning erinevad simulatsioonikeskkonnad,” ütles Kuusemäe.

Reformierakonna saadikute tee viis ka piirkonna suurima tööandja OG Elektra ASi juurde. Neid võttis vastu ettevõtte omanik Oleg Gross, kes andis ülevaate ettevõtte käekäigust ning tutvustas ka tootmishoonet.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Õnne Pillak märkis kohtumise järel, et OG Elektra on hea näide jätkuvalt kasvavast ettevõttest. “33 tegutsemisaastaga on OG Elektra AS kasvanud Eesti üheks suurimaks toiduainetootjaks ja jaekaubandusettevõtteks, millele kuulub 81 kauplust üle Eesti,” ütles Pillak ja lisas. “Ettevõte näeb tulevikus potentsiaali avada Eestis veel täiendavalt kaupluseid, mis annab kinnitust, et meie ettevõtjatel on ka keerulistel aegadel julgust investeerida.”

Kohtumisel turismiklastri esindajatega said riigikogulased kinnitust, et turismi arendamisega tegeletakse piirkonnas hoogsalt. “Oli hea meel kuulda, et Vene turistist ära langenud osa katab ära Eesti siseturist ning Soome ja Läti turistid,” rääkis Katrin Kuusemäe.

Turismisektori esindajad rõhutasid ka ausa konkurentsi hädavajalikkust. “Paraku teeb varimajandus olukorra keeruliseks ning sellega peame riigi tasandil veel vaeva nägema,” tõdes Kuusemäe.

“Teise olulise teemana kõlas maksurahu, mida riik on selgesõnaliselt nüüd ka lubanud. Meil on selgus, et kokkulepitud maksumuudatused tulevad ja kuni järgmiste valimisteni rohkem maksutõusu plaane me ei aruta,” kinnitas Kuusemäe.

Seekordse visiidi lõpetas käik Kunda Sadamasse. Riigikogu majanduskomisjoni liige Andres Sutt ütles kohtumise järel, et Kunda Sadam on hea näide sellest, kuidas Lääne-Viru ettevõtjad on leidlikud ja kindla kasvuambitsiooniga.

“Võtsime kaasa selge ootuse, et riigina peame planeeringute ja lubade väljastamist oluliselt kiirendama. Lisaks peab riigi ja ametite tegevus olema suunatud kliendikesksete lahenduste leidmisele,” sõnas Sutt ja lisas, et vaba maa olemasolu Eesti sadamates on konkurentsieelis vana Euroopa sadamate ees, mida peame kasutama.

“Et see konkurentsieelis meil ka õnnestuks, peame tegema lubade ja planeeringute menetlemise oluliselt kiiremaks. Kinnitasime, et see on ka majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo prioriteet,” ütles Sutt.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt