Õnne Pillak: praegu on aeg langetada otsuseid, mis määravad Eesti tuleviku

Uudis
|
08.09.2024

Reformierakonna Riigikogu fraktsiooni juht Õnne Pillak lausus üldkogul peetud kõnes, et Reformierakond julgeb teha otsuseid, mis pole populaarsed, kuid hädavajalikud Eesti riigi tuleviku jaoks. 

“Praegu on aeg langetada otsuseid, mis määravad Eesti tuleviku,” kõneles Pillak ja nentis, et olulisi otsuseid ei tohi teha lihtsama vastupanu teed minnes ega populaarsusest lähtudes. “Me hoiame kokku ja oleme koos valmis minema oma veendumuste eest kasvõi läbi seina. Olgu selleks omal ajal vanemahüvitise loomine, kaitsekulude tõstmine alguses 2%-le ja nüüd juba üle 3% SKPst, kindlalt korras riigirahanduse eest seismine või eestikeelsele õppele üleminek.”

“Meeskonnatunne on oluline, sest nagu teevad meie kolleegid valitsuses, nii tuleb ka meil Riigikogus langetada keerulisi otsuseid. Lähiminevik on näidanud, et opositsioon ei tee oma räuskamisega seda meile pehmelt öeldes kergeks ja tuleb toime tulla väga kurnavate olukordadega. Ega keerulised otsused kipu ka reitingutele kõige tervislikumalt mõjuma,” lausus Pillak.

Pillak avaldas aga kindlust, et Reformierakond on meeskond, kellega on kõik võimalik. “Me julgeme teha otsuseid, mis ei pruugi olla populaarsed, kuid on hädavajalikud selle jaoks, et Eesti riigi tulevik ning Eesti inimeste ja majanduse käekäik oleks kindel. Usun, et seda pikas perspektiivis ka nähakse ja hinnatakse.”

Sügisel ootavad Pillaku sõnul riigikogus ees arutelud riigieelarve ja riigieelarve strateegia üle ja debatid julgeolekumaksu üle. “Tulised saavad olema vaidlused vanemahüvitise ja üksi elava pensionäri toetuse muutmiseks. Need on vaid mõned näited. Kuid kindel on see, et ees ootavad vajalikud otsused julgeolekus, et tagada Eesti kindel ja turvaline tulevik või möödapääsmatud muudatused sotsiaalvaldkonnas, need arutelud ei tule lihtsad, sest lihtsaid lahendusi ei ole.”

Õnne Pillaku üldkogul peetud kõne leiab SIIT.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt