Mati Raidma: loogiline, et Jana Toomist ja Jaak Madisonist said võitluskaaslased

Arvamus
|
Mati Raidma
|
26.08.2024

Eesti poliitmaastikul muutuvad hoiakud ja inimesed kiiresti. Ainult paar aastat tagasi defineeris Jaak Madison Keskerakonda kui parteid, mille jaoks „pole primaarne kaitsta Eesti rahva tahet, meie demokraatiat või austada valimistulemusi“.

Just nii kirjutas Madison 2021. aastal, tuues esile Keskerakonna käitumise nii Eestis kui välismaal.

Aga ei pea rändama ajas isegi aastaid tagasi. Kõigest paar päeva tagasi viitas Madison 20. augusti roosiaia peol, et tema uus erakonnakaaslane Jana Toom ja Mart Helme leiaks suure ühisosa Venemaa-küsimustes. Veel leiab sotsiaalmeediast ridamisi Madisoni kommentaare, kuidas Keskerakonna tuntumad saadikud ei võitle Eesti nimel, vaid pigem venekeelsete kodanike huvide eest.

Loodame Madisoni huvides, et tal on vene keel hästi suus või vähemalt on ta alustanud õpinguid.

Erakonnad muidugi muutuvad ajas, nagu Madison ise, kes on – ka Reformierakonna suureks rõõmuks – otsustanud liituda erakonnaga, mis kuulub Euroopa liberaalide fraktsiooni.

Tegelikult pole EKRE tänaste ning endiste liikmete ja Kõlvarti teineteise leidmises ju midagi üllatavat. Sai Kõlvart ju linnapeaks vastuteenena selle eest, et lasi aastaid tagasi sündida EKREIKE valitsusel. Siinjuures tasub ära märkimist, et EKREIKE valitsuse ajal hääletasid Keskerakond ja EKRE ühiselt eestikeelse hariduse vastu.

Poliitikavaatlejale ei tule üllatusena ka see, et EKRE ja Keskerakond on teinud Tallinna volikogus aastaid koostööd. Kõigest ühe näitena ei hääletanud EKRE linnavolinikud kevadel linnapea Kõlvarti umbusaldamise poolt.

Sestap on ka loogiline, et Jana Toomist ja Jaak Madisonist on saanud nüüd võitluskaaslased.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt