Reformierakond, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond allkirjastasid valitsusleppe

Uudis
|
22.07.2024

Täna allkirjastasid Eesti Reformierakond, Erakond Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond koalitsioonileppe. Sellele eelnenud Riigikogu istungil sai peaministrikandidaat Kristen Michal Riigikogult mandaadi uue valitsuse loomiseks.

Peaministrikandidaadi ülevaates koalitsioonileppest ja uue valitsuse plaanidest märkis Kristen Michal, et meie kindlustunnet on räsinud mitmed kriisid, kuid kõige teravamalt julm vallutussõda meie külje all. Julgeolek, Eesti majandus ja meie inimeste toimetulek on saanud pihta. Koos sellega ka riigi rahanduslik käekäik. Selgeks on saanud, et viimasel kümnendil oleme jätnud ise palju otsuseid tegemata.

“On nagu on, aga keegi peab asjad korda tegema. Kunagi suutsime riigina teha otsuseid, mida oli vaja. Vahepeal aga neid, mis olid mugavad. Nüüd peame taas tegema neid, mida vaja,” lisas peaministrikandidaat oma kõnes.

Samuti tänas peaministrikandidaat koalitsioonipartnereid – Eesti Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ja Erakonda Eesti 200.

“Tänan partnereid selle eest, et nad on selleks teekonnaks valmis. Koalitsiooniläbirääkimistel ei püüdnud vastutusest kõrvale hiilida või hädavajalikke otsuseid takistada. Mitte neid, mis on mugavad, vaid neid, mis on valusad, ent mida on väga vaja. Et tulevik oleks jõukam, turvalisem, vabam – ehk kokku KINDLAM,” sõnas Michal.

TutvuEesti Reformierakonna, Erakonna Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsusliidu uuendatud tegevusplaani aastateks 2024–2027 


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt