Reformierakond kiitis heaks valitsusleppe ja kinnitas oma ministrikandidaadid

Uudis
|
19.07.2024

Reedel kogunenud Reformierakonna juhatus kinnitas erakonna ministrikandidaadid Reformierakonna, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide uues valitsuses. Juhatuse järgselt kogunenud erakonna volikogu kinnitas ka uuendatud valitsusleppe.

Reformierakonna juhatus kinnitas uueks kliimaministri kandidaadiks Yoko Alenderi, majandus- ja tööstusministri kandidaadiks Erkki Keldo ning rahandusministri kandidaadiks Jürgen Ligi. Senistest valitsuse liikmetest kinnitati kaitseministri kandidaadiks Hanno Pevkur, sotsiaalkaitseministri kandidaadiks Signe Riisalo ja kultuuriministri kandidaadiks Heidy Purga.

Juba varasema otsusega on Reformierakonna juhatus nimetanud peaministrikandidaadiks senise kliimaministri Kristen Michali.

“Uue valitsuse fookus on kindlus kasvuks. Maailma keeruliste olude taustal on Eesti uue valitsuse tegevuse eesmärk tagada Eesti inimestele ja ettevõtetele igakülgne kindlustunne. Kindlus toob kasvu, me muudame ka valitsuse vastutusvaldkondi, et teha eraldi pingutus majanduse kasvuks ning uute kõrgema lisandväärtusega tööstuste sünniks,“ ütles Reformierakonna peaministrikandidaat Kristen Michal.

„Kindlus riigikaitses tähendab teadmist meie liitlastele, et oleme tugevad ja koos ning vaenlastele, et teeme kõik, et meie meelekindlust proovile ei pandaks valeotsuste najal. Kindlus Eesti inimestele tähendab teadmist, et kodus on asjad korras ja siin on maailma parim koht, kus elada ja peret kasvatada,” sõnas Michal.

“Tänan kõiki, kes panustasid koalitsioonileppe uuendamisse – läbirääkimiste meeskonda, fraktsiooni liikmeid, juhatust ja meie partnereid, ettevõtjaid ja eksperte. Samuti tänan Kaja, Marti, Madist ja kõiki eelmise valitsuse liikmeid, kellega oli suurepärane koostöö,” lausus Michal.

Tutvu koalitsioonileppe Eesti Reformierakonna, Erakonna Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsusliidu uuendatud tegevusprogramm aastateks 2024–2027

Vaata esitlust “Kindlus kasvuks”, mida kasutati koalitsioonileppe tutvustamiseks

 

7N1A8158 1


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt