Reformierakonna juhatus nimetas uueks peaministrikandidaadiks Kristen Michali

Uudis
|
29.06.2024

Täna hommikul kogunenud Reformierakonna juhatus otsustas konsensuslikult nimetada uueks peaministrikandidaadiks Kristen Michali.

Kristen Michal tänas erakonda usalduse eest ning lubas vastutust väärikalt kanda. Ta rõhutas, et tema visiooni nurgakivi on kindlus kogu Eestile.

„Eesti inimesed vajavad kindlust, et meie kodu ja maa on kaitstud ning riik hästi juhitud. Kindlasti saab koalitsioonileppe ülevaatamisel oluliseks prioriteediks kindlus riigikaitses, majanduse konkurentsivõime tugevdamine ja riigirahanduse korrastamise jätkamine. Eesti peab olema koht, kus ette võtta, kus on äge elada, kus on mõnus lapsi kasvatada ning riik, mille üle uhke olla,” sõnas Michal.

Erakonna juhatuse koosolekul otsustati moodustada valitsuskoalitsiooni läbirääkimisteks delegatsioon, kuhu kuuluvad Kristen Michal, Hanno Pevkur, Jürgen Ligi, Maris Lauri, Erkki Keldo, Timo Suslov, Signe Riisalo, Urmas Klaas ja Gerrit Mäesalu.

„Mida kiiremini koalitsioonileppe uuendamises selgusele jõuame, seda parem Eestile,“ sõnas Reformierakonna peaministrikandidaat Kristen Michal.

Erakonna peasekretär Timo Suslov märkis, et Kristen on peaministrikandidaadiks tugev kandidaat. „Kristen on olnud erakonna liige juba 27 aastat. Mitmekordse ministrina on tal hea ettevalmistus ja tugev poliitiline kogemus kandmaks peaministri rolli,“ lausus Suslov.

„Keerulistel aegadel on vaja kindlakäelist juhtimist ning jätkata riigirahanduse seisu korrastamist. Olen kindel, et Kristen saab eesseisvate väljakutsetega hästi hakkama ja tal on erakonnast selleks ka kindel toetus,“ lisas Suslov.

Juhatuse koosolekul lepiti Suslovi sõnul ka kokku, et erakonnale valitakse uus esimees 8. septembril toimuval üldkogul.

Kaja Kallas esindab Eestit peaministrina NATO tippkohtumisel, mis toimub 9.-11. juulil Washingtonis. Seejärel esitab Euroopa Komisjoni välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja kandidaadiks nimetatud Kaja Kallas peaministriametist tagasiastumispalve.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt