Pirita linnaosakogu kutsub linnajuhid bussikaose kohta aru andma

Uudis
|
19.07.2023

Pirita linnaosakogu esimees Kaupo Nõlvak kutsub esmaspäevaks kokku linnaosakogu erakorralise koosoleku, et saada linnavalitsuse liikmetelt selgitusi linnaosa elanike pahameele pälvinud ühistranspordi ümberkorralduste kohta. 

„Linnavalitsuse poolt tehtud bussiliinide muudatused ei ole Pirita elanikele vastuvõetavad ning kahjustavad meie liikumisvõimalusi,“ ütles Kaupo Nõlvak. Ta selgitas, et kui need muudatused jõustuvad, kaob Vabaõhukooli tee, Rahvakooli tee, Puhkekodu tee ja Kelluka tee elanikel võimalus otseliiniga nr 5 sõita kesklinna.

„Liin nr 5 on teenindanud Kose elanikke vähemalt 60 aastat ning nimetatud tänavatele rajatud elamute pered on aastakümneid oma elukorraldust selle liini järgi seadnud. Kose inimesi viib see liin linna tööle, poodi, lasteaeda ja koolidesse, mis on kõik kahtluseta eluks vajalikud käimised. Seni kindlust pakkunud nr 5 liini asemel peab kohalik ühistranspordikasutaja ootama kaks korda tunnis sõitvat nr 6 bussi, et siis sõita Lasnamäele, kus on võimalik edasi kesklinna sõita,“ märkis Nõlvak.

Ta lisas, et Pirita elanikke tabas teade bussiliinide muudatustest nagu välk selgest taevast. “Linnaosakogu koosolekul tahan anda nii linnapeale kui valdkonna eest vastutavale abilinnapeale sõnumi, et need kabinetivaikuses tehtud muudatused ei sobi ning Pirita elanike muredele tuleb leida lahendus,“ sõnas Nõlvak.

Kaupo Nõlvak on juba pöördunud ka abilinnapea Vladimir Sveti poole ettepanekuga vaadata bussiliini nr 5 marsruudi muudatused üle ning leida lahendus, mis säilitaks Pirita-Kose elanike elukeskkonna kvaliteedi ja liikuvusharjumused.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt