Reformierakond tegi ettepaneku Tallinnas järgmisest aastast venekeelsetes lasteaedades uusi rühmi mitte avada

Uudis
|
15.06.2023

Tänasel istungil hakkab Tallinna linnavolikogu arutama Reformierakonna ettepanekut 2024. aastast venekeelsetes lasteaedades enam uusi rühmi mitte avada. 

“Tallinna linnavalitsusel on vaja astuda reaalseid samme, et leida õpetajaid eestikeelsele haridusele üleminekuks. Meie pakume eelnõus võimaluse leida õpetajaid kui vähendame kordades vene keele õpet eestikeelsetes koolides ja pakume nendele õpetajatele ümberkoolitusi,” ütles Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Pärtel-Peeter Pere.

Pere sõnul tuleb alustada venekeelsetest lasteaiarühmadest. “Lätis on kõik lasteaiad juba käesoleva aasta sügisest lätikeelsed. Tallinn peab lõpetama järgmisest sügisest uute venekeelsete lasteaiarühmade avamise, abimeheks on opositsiooni ettepanekud või lätlaste eeskuju,” märkis Pere.

Samuti soovib Reformierakond anda linnavalitsusele ülesande koostada tegevuskava õpetajate täiendkoolituse läbiviimiseks ja uute õpetajate leidmiseks. “Komisjonide kokku kutsumine saab olla kas asendustegevus või tulemuslik töö, kui neil on ülesanne tulla konkreetseks ajaks välja selge tegevusplaani,” ütles Pere. “Hiljutine Riigikontrolli aruanne tuvastas, et omavalitsused ei kohusta õpetajaid oma eesti keele oskust parandama ning omavalitsuste kui koolipidajate tugi puuduolevate õpetajate leidmiseks on olnud juhuslik. Tallinn peab looma tegevuskavast,” sõnas Pere.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt