Reformierakonna nimekirjas kandideerib varasem BBC ajakirjanik ja Eesti ukrainlaste kogukonna esinaine

Uudis
|
23.08.2017

Reformierakonna nimekirjas kandideerib esmakordselt kohalikel valimistel Tallinnas Lasnamäel Ukraina BBC endine ajakirjanik ja Eesti Ukraina Kongressi kauaaegne eestvedaja Vira Konõk, kelle üheks prioriteediks on lastele eesti keele õpetamise tingimuste loomine alates lasteaiast.

„Minu otsus kandideerida Tallinna volikogusse tuleneb soovist võtta osa meie linna arendamisest. Üheks minu prioriteediks on lastele eesti keele õpetamise tingimuste loomine alates lasteaiast. Arvan, et kvaliteetne riigikeele oskus tõstab  kasvaval põlvkonna kindlustunnet ja toob ühtsust meie ühiskonda. Samuti toetan lasteaedade kohatasu kaotamist,“ ütles Vira Konõk.

Konõki sõnul peaks Tallinn olema ka inimsõbralikum. „Eriti laste, eakate ja puuetega inimeste vastu.  Linnavolikogu liikmena tahan kaasa aidata eakatele ja erivajadustega inimestele vajaliku infrastruktuuri loomisele, mis võimaldaks kõigil meie kaaselanikel elada täisväärtuslikku elu,“ lausus Konõk.

„Vira Konõk toob Tallinna juhtimisse teravat pilku, nõudlikku ja kriitilist meelt. Mõlemat on Tallinnas oktoobris tuleva muutuse järel vaja. Vira on naine, kes on võidelnud Venemaal vangis hoitud Nadia Savtšenko vabastamise eest ja mul on väga hea meel, et ta Reformierakonna meeskonnaga liitub,“ ütles Reformierakonna Lasnamäe esinumber kohalikel valimistel, endine välisminister Keit Pentus-Rosimannus.

„Viru Konõki kandideerimine on väga hea uudis nii Eesti ukrainlastele kui Eestile laiemalt. Täna on meie suur Ukraina kogukond oma inimese poolt poliitiliselt esindamata. Ma usun, et Vira suudab lisaks kaasa tõmmata ka venekeelset demokraatlikult mõtlevat valijat,“ lisas Reformierakonna nimekirjas kohalikel valimistel Tallinnas kandideeriv julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross.

Reformierakonna meeskonnaga on hiljuti liitunud ja esmakordselt kohalikel valimistel Tallinnas kandideerimas arhitekt Juhan Kangilaski, heategevuse aktivist Liis Klaar, ettevõtjad Meelis Soll, Rainar Enden ja Ulvi Tamjärv ning kultuuritegelased Eve Kivi, Heidy Purga ja Olavi Otepalu. 

Oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel on Reformierakonna esinumbrid Tallinnas: Haaberstis Kristen Michal, Põhja-Tallinnas Jürgen Ligi, Kristiines Kaja Kallas, Mustamäel Hanno Pevkur, Nõmmel Urmas Paet, Kesklinnas Taavi Rõivas, Lasnamäel Keit Pentus-Rosimannus ja Pirital Arto Aas.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt