Reformierakond tegi Tallinnas ettepaneku perepesade ehk ennetus- ja peretöökeskuste loomiseks

Uudis
|
01.12.2022

Reformierakonna fraktsioon andis volikogus üle eelnõu, millega anti Tallinna linnavalitsusele ülesanne hakata tegema ettevalmistusi perepesade ehk ennetus- ja peretöökeskuste loomiseks Tallinna asumitesse, et pakkuda lastele ja nende peredele vajalikku tuge ja abi. 

Tallinna linnavolikogu liikme Sirlis Sõmer-Kulli (RE) sõnul on lapse heaolu tagamiseks oluline soodustava ja toetava keskkonna loomine ning perepesad on suurepärane võimalus pakkumaks lapseootel ja lastega peredele igakülgset professionaalset nõu ja tuge laste kasvatamisel ning peresuhete loomisel ja hoidmisel.

“Võttes eeskujuks parima maailmapraktika ja sidudes selle Eesti võimalustega, on loodud perekeskuse mudel, mis on olemas praeguseks viies Eesti linnas – Viljandis, Tartus, Türil, Elvas ja Põltsamaal. Loodud keskused on kogukonnas väga soojalt vastu võetud ja palju positiivset vastukaja saanud. Ka Tallinn Eesti suurima omavalitsusena vajab perepesade võrgustikku, mis pakub mitmekülgset tuge ja abi läbi parimate praktikate lastele ja nende vanematele. Viimaste aastate kriiside koosluses on selliste keskuste vajadus oluliselt tõusnud,” märkis Sõmer-Kull.

Lisades, et perepesade loomine asumitesse aitab toetada vanema oskusi ja märgata laste arengumuresid juba varakult. “Perepesad toetavad lapsevanemaid lapseootuse ja lapse sünniga kohanemisel, lapse arengu toetamisel tema elu erinevatel etappidel. Lisaks lapsevanemaks kasvamisel, pere- ja paarisuhete loomisel ja hoidmisel ning tervist toetavate valikute tegemisel. Läbi vanemakoolituste ja perenõustamiste aitavad nad leida vanematel vajadusel igakülgset abi laste kasvatamisel,” selgitas ta.

“Loodan, et Tallinna linnavalitsus mõistab perepesade loomise vajadust ja toetab seda ideed, sest nende rajamine on ennetustööks, sidusama ja tervema ühiskonna loomiseks professionaalne ja töötav lahendus ning vajalik tugi Tallinna lastele, noortele ja nende vanematele,” sõnas Sõmer-Kull.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt