Reformierakond soovib linna meediakulude kärpimist, et tõsta pensionäride hinnatoetus 200 euroni

Uudis
|
Kristen Michal
|
22.09.2022

Reformierakond algatab Tallinna volikogus eelnõu, millega täidetakse linnajuhtide valimiste eel lubatu, tõstetakse pensionäride hinnatõuskompensatsioon 200 euroni. Katteallikana näeb Reformierakond pealinna ebamõistlike kulude kärpimist. Michali sõnul on vajaminev summa 4,6 miljonit eurot, võrdlusena ligikaudu sama suur kulu on igal aastal linnajuhtide enesereklaamile ja üle 70-le kommunikatsioonitöötajale.   

„Enne valimisi andsid linnajuhid lubadusi, et pensionäride hinnatõusutoetus kasvab 200 eurole. Peale valimisi aga asuti lubadust jupitama. Lastega perede kõrval on pensionärid ehk meie emad ja isad ometigi kõige haavatav sihtrühm, keda kiire hinnatõus kimbutab. Lubaduste täitmiseks teeme ettepaneku linnajuhtidele loobuda linnakodanike kasuks enda propagandast, ostetud eetriajast ning läbi rääkida linnale soodsamaks senised PPP lepingud,“ soovib Tallinna Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal.

Michal meenutas, et kohalikel valimistel pooldas enamik Tallinnas kandideerinutest eakatele makstava pensionilisa tõstmist 200 eurole. „Võimuliitlased Keskerakond ja Sotsiaaldemokraadid lubasid seda valijatele. Linnavalitsuse pakutud tempoga jätkates jõuame selle eesmärgini heal juhul alles aastaks 2025,“ märkis ta.

Michali sõnul maksab pensionäride hinnatõusu kompensatsiooni tõstmine 200 euroni 4,6 miljonit. Võrdluseks tõi ta välja, et Tallinna 2022. aasta eelarve maht on üle miljardi euro ehk pisut üle 76 miljoni euro võrra suurem kui eelmisel aastal. Katteallikaid näeb pealinna ebamõistlike kulude kärpimises, meediakuludele kuluva  3 331 920 euro lõikumist ning linnale PPP lepingute soodsamaks muutmist. PPP ehk koolide haldamise lepingute muutusest on linn juba hoidnud tulevastel aastatel kokku linnapea hinnangul ligi 20 miljonit, selleni jõudmist peab Michal üheks opositsiooni tugeva surve töövõiduks.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt