Kambja valda hakkab juhtima Reformierakonna, Isamaa ning valimisliidu Hoiame head koalitsioon

Uudis
|
02.09.2022

31.augustil 2022 toimunud Kambja vallavolikogu istungil valiti 14 poolthäälega uueks vallavanemaks Illari Lään (Reformierakond). Abivallavanematena asuvad uuenenud meeskonnas tööle Triin Nõmmistu (Reformierakond) ning Liis Rosin (Valimisliit Hoiame Head).

Oktoobris 2021 toimunud kohalike omavalitsuste volikogude valimistel said nii Reformierakond kui valimisliit Hoiame Head volikogus mõlemad 6 mandaati. Erakond Isamaa valimistulemuseks oli 2 mandaati. Uues koalitsioonis asuvad Kambja valda koos edasi arendama valimistel kaks kõige edukamat nimekirja ning koos Isamaaga on moodustatud uus koalitsioon, mis on laiapõhjalisem ning paremini valijate eelistustele vastav kui varasem.

Uues koalitsioonileppes on fookus senisest enam vallaelanike heaolu tõstmisel ning vallajuhtimise läbipaistvamaks muutmisel, kus elanike kaasamine otsustusprotsessi peab sõnadest ka tegudeni jõudma. Uue vallavanema Illari Lääne sõnul peab informatsioon vallas toimuva kohta jõudma kiiremini elanikeni ning informatsiooni kättesaadavusele ei tohi seada piiranguid. Muutuma peab ka valla töökultuur elanike ja partnerite päringutele vastamises ning tähtaegadest kinnipidamisel,“ toob Lään täpsustuseks.

Koalitsioon jätkab volikogus varasemalt kokkulepitud arenduste elluviimist (Tõrvandi põhikooli ning Päikeseratta lasteaia rajamine, Ülenurme spordihoone rekonstrueerimise lõpuleviimine jm), et luua juurde täiendavad kooli- ja lasteaiakohad ning sportimisvõimalused valla inimestele.Täpsem ülevaade uuest koalitsioonilepingust (link juurde).

Uus vallavanem Illari Lään on töötanud avalikus sektoris erinevatel juhikohtadel üle 20 aasta. Viimased töökohad on olnud Eesti Rahva Muuseumis, Eesti Lennuakadeemias ning Tartu Ülikoolis. Läänel on teadusmagistri kraad Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudist.

Vallavanema kõrval asub ametisse ehitus-, planeeringute- ja haldusvaldkonna abivallavanemana Triin Nõmmistu (Reformierakond). Haridus-, sotsiaal- ja kultuurivaldkonna abivallavanemana jätkab Liis Rosin (valimisliit Hoiame Head). Vallavalitsusse kuuluvad edaspidi ka valla arendusjuht Kristi Kull ning valla finantsjuht Eve Jaanus. Uue vallavalitsuse koosseisust kaob eelmise koalitsiooni poolt EKRE-le loodud vallavalitsuse liikme täiendav ja tasuline ametikoht.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt