Annely Akkermann: Eesti elekter muutub rohekaspruunist sinakasroheliseks

Uudis
|
Annely Akkermann
|
01.09.2022

Reformierakonna liige Annely Akkermann ütles täna Riigikogu arutelul taastuvenergia eesmärkide üle, et kui eelnõu peaks seaduseks saama, on Eesti võtnud vastu otsuse täielikuks üleminekuks taastuvenergiast toodetud elektrile.

“Eesti elekter muutub rohekaspruunist sinakasroheliseks. Ametnikud ja ettevõtjad, mikrotootjad ja lõpptarbijad saavad suunise, et me läheme üle taastuvenergiale, selleks töötatakse välja riiklikud programmid muudatuste ellu kutsumiseks ja rahastamiseks,” ütles Akkermann.

Tema sõnul tähendab rohepööre majandusmudeli muutust ja elektritootmise valgumist Ida-Virumaalt hajali üle Eesti.

“Lõviosa Eesti elektrienergiast hakatakse tootma merel. Õigupoolest jätkub Eesti rannikumerel tuult pea kogu Eesti energiavajaduse katmiseks ning tuulest saab üks Eesti olulisemaid loodusvarasid, ekspordiartikkel, töökohtade looja ja maksutulu allikas,” sõnas Akkermann.

Ta lisas, et majandusmudeli muutus energeetikas loob tuhandeid uusi töökohti inseneridele, energeetikutele, ehitajatele, elektrikutele, tehnikutele ja meretöötajatele ning hajutab need laiali üle Eesti, seni hõreda asustusega piirkondadesse.

“Energia kättesaadavus nii rahalises kui mahulises mõttes on demokraatia julgeoleku küsimus. TE100 visioon on käesoleva seaduseelnõuna jõudnud Riigikokku, kahju, et mitte varem, hea, et lõpuks siiski,” lõpetas poliitik.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt