Jüri Jaanson: EKRE obstruktsioon toimub puuetega inimeste arvelt

Uudis
|
|
30.05.2022

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Jüri Jaanson väljendas täna parlamendis toodete ja teenuste ligipääsetavuse seaduse eelnõu arutelul nördimust, et EKRE on seadnud poliitilised mängud ettepoole puuetega inimeste vajadustest.

„Riigikogus arutelul oleva toodete ja teenuste ligipääsetavuse seaduse eelnõu eesmärk on kujundada meie ühiskond hoolivamaks ning kaasavamaks kõigi siin elavate inimeste suhtes. See võimaldab parandada teatud toodete ja teenuste kohta antava teabe kättesaadavust, mis oleks omakorda suur samm edasi, et meie elukeskkond arvestaks rohkem nägemis- või kuulmispuudega, ratastoolis, motoorikahäiretega või mistahes muu piiratud funktsionaalse võimekusega inimestega,“ ütles Jaanson.

Jaanson märkis, et kõnealuse eelnõu möödapääsmatut vajadust on oma toetuskirjaga rõhutanud nii Eesti Puuetega Inimeste Liit kui erinevad teised puuetega inimeste liidud. Samuti on Jaansoni sõnul toetust väljendanud riigikogu sotsiaal- ja kultuurikomisjon ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

„Sellele vaatamata otsustas EKRE hakata takistama selle eelnõu vastu võtmist, esitades sellele pea 400 muudatusettepanekut, mille ükshaaval läbihääletamine oleks blokeerinud riigikogu töö,“ sõnas Jaanson.

„On täiesti arusaamatu ja nördimapanev, kui ligipääsetavuse võimaldamisega seotud eelnõusid kasutatakse poliitilise obstruktsiooni instrumendina. Selleks, et puuetega inimeste ise hakkama saamise toetamine ei takerduks poliitmängudesse, pidi valitsus kasutama äärmuslikku poliitilist tööriista ja siduma ligipääsetavuse eelnõu usaldusküsimusega,“ lisas ta.

Riigikogu kiitis toodete ja teenuste ligipääsetavuse eelnõu heaks 59 poolthäälega.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt