Mart Võrklaev: EKRE takistab Eesti julgeoleku tugevdamist

Uudis
|
Mart Võrklaev
|
18.05.2022

Reformierakonna fraktsiooni esimees Mart Võrklaev ütles täna riigikogus lisaeelarve arutelul, et EKRE obstruktsioon lisaeelarve vastu takistab Eesti julgeoleku tugevdamist, Venemaast energiasõltumatuse saavutamist ja inimeste toimetuleku tõstmist.

„Putini Venemaa käivitatud täiemahuline sõda Ukrainas tekitas meie ümber taasiseseisvumisaja kõige raskema julgeolekukriisi. Julgeoleku tugevdamiseks ja sõja Eestisse jõudvate mõjude leevendamiseks esitas valitsus riigikogule 803 miljoni euro suuruse lisaeelarve,“ ütles Võrklaev.

Ta tõi välja, et Eesti julgeoleku tugevdamiseks mõeldud lisaeelarve toetub kolmele olulisele sambale. „Esiteks, laiapindse julgeoleku ja vastupanuvõime tõstmine, milleks eraldatakse 247,6 miljoni eurot. Teiseks, energiajulgeoleku saavutamine, milleks eraldatakse 257,3 miljonit eurot. Kolmandaks, sõjapõgenikega seonduvate esmaste kulude katmine, mille jaoks nähakse ette 242,7 miljonit eurot.“

Võrklaev väljendas kurbust, et EKRE tappis lisaeelarve sisulise arutelu parlamendis, esitades sellele ja sellega seotud eelnõudele ligi 700 muudatusettepanekut, mille eesmärk oli takistada lisaeelarve vastu võtmist.

„Kui oleksime hakanud EKRE ettepanekuid ühekaupa läbi hääletama, ei oleks me jõudnud lisaeelarvet jaanipäevakski vastu võtta. Samas on lisaeelarvet vaja kohe. Näiteks selleks, et tõstetud toimetulekupiiri alusel veel maikuu toetused välja maksta nendele Eestimaa peredele, kes seda kõige rohkem vajavad,“ põhjendas Võrklaev lisaeelarve sidumist valitsuse usaldusega.

„Ma tahaksin, et kõik EKRE saadikud selgitaksid oma valijatele, igaühele neist, miks nad takistavad Eesti kaitsmist ja Eesti inimeste aitamist kõigi nende käsutuses olevate vahenditega,“ sõnas Võrklaev. Lisades, et selline käitumine ei ole kindlasti Eesti, vaid nende huvides, kes meile head ei taha.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt