Heidy Purga: artistide vaikimist võib tõlgendada agressiooni heakskiitmisena

Arvamus
|
Heidy Purga
|
05.05.2022

Mõistan, et inimestel, kellel on Venemaaga isiklikud või ärisidemed on Putini alustatud sõja ja sõjakurjategude kohta avalikult seisukoha väljendamine keeruline. Meil Eestis on meelsusvabadus ja seadusandlikult ei hakka riigikogu sellesse küsimusse sekkuma, aga inimesena saan anda isikliku soovituse.

See oleks oma seisukohta siiski pigem selgelt väljendada, mida paljud vene päritolu artistid ja muud inimesed on ka teinud. Suur aitäh neile! Sellises konfliktis on artistil väga raske jääda neutraalsele positsioonile kuna vaikimist tõlgendatakse automaatselt nõusolekuna ehk antud juhul Venemaa agressiooni heakskiitmisena. Artistina ei ole loomulikult kellelegi seda kohustust ette kirjutatud, kuid kodanikena see võimalus neil on. Peaminister Kaja Kallas on öelnud, et eriti sõjaolukorras on mõned asjad mustvalged ning just seetõttu on arvamuse väljaütlemine oluline.

Näiteks oli sõja puhkedes suure kriitikatulva all meie artist Tommy Cash, kellelt just tema auditoorium nõudis seisukohavõttu Venemaa rünnaku kohta Ukrainasse. Tommy Cashil on Instagramis üle 900 tuhande jälgija üle maailma, ta on paljudes riikides armastatud artist, keda jälgitakse sotsiaalmeediakanalites intensiivselt ning kelle arvamus läheb väga paljudele korda. Tema otsustas oma seisukoha selgelt välja öelda, kirjutades, et toetab täielikult Ukraina inimesi ja ka neid venelasi, kes agressiooni vastu on välja astunud.

Neutraalseks jäämine ei ole siinkohal paraku võimalik, vaikimine on nõusolek.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt