Õnne Pillak: uus perehüvitiste seadus annab suurema kindlustunde

Uudis
|
Õnne Pillak
|
17.03.2022

Eile parlamendis vastu võetud perehüvitiste seaduse muudatused võimaldavad lastel, kellele elatist maksma kohustatud vanema suhtes on välja kuulutatud pankrot, saada kuni 100 eurost elatisabi iga kuu ka pankrotimenetluse ajal, ütles riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Õnne Pillak.

Tema sõnul aitavad need muudatused lapsi, kelle vanemad ei saa pankroti tõttu neid aidata.

“Ühtlasi täpsustasime mitmeid 2018. aastal riigikogus vastu võetud vanemahüvitise määramise ja maksmise põhimõtteid. Nende eesmärk oli suurendada vanemate töö- ja pereelu ühitamise võimalusi, luues vanemapuhkuste ja -hüvitiste süsteemi enam valikuvõimalusi ning soodustades hoolduskoormuse jagamist ema ja isa vahel. Äsja heaks kiidetud muudatustega parandame perede arusaama sellest, mis õigused neil seoses perehüvitistega täpselt on,” selgitas Pillak.

Ta lisas, et paranevad ka vanemahüvitise ja emapuhkuse tingimused olukorras, kus laps sünnib surnult või sureb 70 päeva jooksul pärast sündi.

“Emad, kellel on õigus emapuhkusele, saavad kasutada hüvitatud emapuhkust 100 kalendripäeva ning kui emal on jäänud lapse surma hetkeks saada emapuhkust vähem kui 30 kalendripäeva, tagatakse talle igal juhul 30 päeva ema vanemahüvitisega kompenseeritud puhkust. Ka isadel ja töö- või teenistussuhteta emadel on võimalik saada vastavalt isa või ema vanemahüvitist 30 päeva ulatuses, kui laps peaks sündima surnult või surema 70 kalendripäeva pärast sündi,” sõnas Pillak.

Muudatused jõustuvad 1. aprillist 2022.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt