Michal: saavutasime valimistel oma põhieesmärgi, ainuvõim murdus

Uudis
|
Kristen Michal
|
04.12.2021

Reformierakonna Tallinna piirkonna esimees Kristen Michal lausus täna toimunud piirkonna e-üldkogul, et erakond saavutas kohalikel valimistel Tallinnas oma põhieesmärgi, milleks oli ainuvõimu murdmine. Edasiste sammudena tõi ta välja lastega perede, ettevõtlike inimeste, eakate heaolu ja parema linnaruumi eest seismise Tallinna linnavolikogus.

“Tänan Tallinna inimesi ja meie toetajaid meid usaldamast. Kaks aastat tagasi seadsime põhieesmärgiks lõpetada Keskerakonna ainuvõim Tallinnas. Selle saavutamine ei olnud lihtne. Kampaaniavalik määras, kas valimistel tuleb vaid kahe suure vastandumine või teeme rõhutatult positiivse ja sisulise kampaania. Valik positiivse kasuks osutus õigeks, järgmine samm peab olema üheskoos kõigi volikogu erakondadega tee otsimine, et Tallinna Linnavolikogu saaks taas pealinna strateegiliselt juhtivaks institutsiooniks. Olen ettevaatlikult optimistlik, esimesed kontaktid näitavad, et ainuvõimu murdumisega saab muutuda oluliselt juhtimiskultuur Tallinnas, seda muidugi eeldusel, et volikogu ennast kehtestab. Kui poliitikavalikud hakkavad langema avalikult ja läbiarutatult linnavolikogus, siis muutub Tallinnas ühtäkki väga palju paremaks,” ütles Michal.

Esimeste poliitiliste algatustena tõi Michal välja lasteaia kohatasu kaotamise Tallinnas, Peatänava projekti elluviimisega alustamise ning koroonakriisi lahendamise erikomisjoni moodustamise Tallinna linnavolikogus, et kriisis tehtaks koostööd üle kogu poliitilise välja. “Need ettepanekud oleme juba esitanud. Eelarvesse esitame ettepaneku pensionäridele 200-eurose aktiivsuskonto loomiseks ja eestikeelsele haridusele üleminekuks. Silma hoiame peal ka sellel, kuidas edenevad oodatud suurobjektid ehk Tallinna Haigla, Linnahall ja trammiteede tulevik. Eraldi tähelepanu all on ettevõtluse areng pealinnas ning valikud, kuidas liikuda edasi uute lahendustega tehnoloogias ja igapäevaelu paremaks muutmisel. Ainuvõimu ajal olid lahendused iganenud, ootused muutusteks uuele koalitsioonile on kõrged, pakume nii ideid kui lahendusi, et pealinn saaks parem,” märkis Michal.

Reformierakond sai kohalikel valimistel Tallinnas 34 186 inimese toetuse ja 15 mandaati, olles suurim opositsioonierakond Tallinna Linnavolikogus. Reformierakonna vastutada on viie linnaosakogu juhtimine kaheksast ning Tallinna Linnavolikogu opositsiooni esindava aseesimehe roll.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt