Õnne Pillak: haiguspäevade hüvitamine jätkub järgmisel aastal

Uudis
|
Õnne Pillak
|
08.12.2021

Riigikogu võttis täna vastu seadusemuudatuse, millega jätkatakse 2022. aasta lõpuni haigushüvitise maksmist alates teisest haiguspäevast. Samuti laieneb pikendatav hüvitis haigestunu lähikontaktsetele.

Nii nagu sel aastal, maksab ka tuleval aastal tööandja haigushüvitist teisest kuni viienda haiguspäevani ning Haigekassa alates kuuendast haiguspäevast.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Õnne Pillaku sõnul on haigushüvitise maksmine end koroonaviiruse leviku tõkestamise meetmena õigustanud ja kuna pandeemia pole veel läbi, on sellega jätkamine õige otsus.

„Haigushüvitise maksmine alates teisest päevast võimaldab inimestel juba esimeste haigussümptomite tekkimise korral koju jääda, ilma et nad kaotaksid seetõttu oluliselt oma sissetulekutes. Seeläbi väheneb risk, et inimesed käivad haigena tööl ja levitavad seal koroonaviirust edasi,“ selgitab Pillak.

„Selleks, et haigestunu lähikontaktsed saaksid rahulikuma südamega töölt koju jääda, on nendel inimestel samuti võimalik tuleval aastal saada haigushüvitist alates teisest päevast,“ lisab ta.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt