Õnne Pillak: jätkame tööd eakatele väärika vanaduspõlve tagamisel

Uudis
|
Õnne Pillak
|
27.01.2022

Riigikogu kiitis kolmapäeval heaks 20-eurose erakorralise pensionitõusu 2023. aasta 1. jaanuarist. Sotsiaalkomisjoni liikme Õnne Pillaku sõnul on see osa laiemast paketist, mille tulemusel jõuab keskmine pension järgmise aasta aprillis prognooside kohaselt 654 euroni.

„Iga pensionäridele juurde antav lisaeuro aitab neid. Kui meenutada, et 2019. märtsis oli keskmine pension 448 eurot, siis tuleva aasta aprillis saame tõdeda, et pensionid on nelja aastaga tõusnud 200 euro võrra. Lisades siia juurde tuleva aasta 1. jaanuarist aset leidva keskmise pensioni tulumaksuvabastuse, saavad keskmise pensioni saajad 2023. aastal ligi 100 eurot kuus juurde. See on tubli samm pensionite poole, mis suurendavad eakate heaolu ning tugev sõnum, et riik teeb jõupingutusi neile väärika vanaduspõlve tagamisel,“ ütleb Pillak.

„Kolmapäeval otsustatud erakorralise pensionitõusu kõrval mängib eakate sissetulekute kasvul loomulikult olulist rolli Eesti inimeste ja ettevõtete tubli töö majanduse arendamisel. Kui majandus on kindlates kätes, jõuame varem või hiljem sihini, et pension oleks 1000 eurot kuus,“ lisab ta.


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt