Reformierakond esitas Lastekaitseseaduse muutmise eelnõu

Uudis
|
24.01.2003

Reformierakonna fraktsiooni liige Keit Pentus esitas Tallinna Linnavolikogule eelnõu, millega soovitakse Lastekaitseseadust muuta nii, et see keelaks täiskasvanud saatjata alaealistel käia hilisõhtusel ajal pubides ja baarides.

“Loomulikult peab lapse kasvatamise ja arengu eest vastutama perekond, kes peaks ka valvama selle järgi, et lapsed ei hulguks öösiti tänavatel,” ütles avalduse üle andnud Reformierakonna fraktsiooni liige Keit Pentus. “Paraku ei tule kõik perekonnad sellega toime ja ilmselt on kõik hilisõhtuti tänavatel käinud inimesed kohanud väikeseid sihitult ringi hulkuvaid tegelasi.” Pentuse sõnul oleks absurdne, kui Tallinnas hakkaks pärast avaliku korra eeskirja muutmist edaspidi sellised 12, 13-aastased lapsed kogunema pubidesse või baaridesse.

Pentuse sõnul saab politsei või lastekaitsetöötaja alaealisi hulkureid kinni pidada vaid siis, kui selleks on seaduslik alus. “Seni keelas Tallinna linna avaliku korra eeskiri täiskasvanud saatjata alaealiste hilisõhtuse viibimise kohtades, kus müüakse alkoholi. Kuna aga Eesti Vabariigi põhiseaduse §34 sätestab, et liikumisvabadust saab piirata vaid seaduses sätestatud juhtudel ja korras, on vajalik nimetatud piirangu sisse viimine Lastekaitseseadusesse.”


Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt